Bruno Adamcsek – Cetăţean de onoare al judeţului

Bruno Adamcsek s-a născut în oraşul Bocşa, la 28 mai 1962, şi este unul din cei cinci alpinişti care au reuşit să participe, în acest an, la expediţia românească Nanga Parbat, considerat unul dintre cele mai greu de cucerit vârf, de peste 8.000 metri din Himalaya. Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat joi, în unanimitate, în şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de lui Bruno Adamcsek, cel care a făcut parte din echipa românească ce a realizat ascensiunea românească Nanga Parbat.

Succesul acestei expediţii reprezintă cea mai mare performanţă a alpinismului românesc din toate timpurile, managementul expediţiei fiind 100% românesc, ca de altfel şi toate resursele financiare. Calificarea de instructor sportiv în ramura de sport alpin o obţine în anul 1989, iar şase ani mai târziu, pe cea de alpinist utilitar. Activează ca și  salvamontist voluntar în staţiunea Băile Herculane.

                 Activează, apoi, ca şi ghid montan atestat din 2010 şi participă constant la calificări internaţionale de căutare, salvare, inclusiv la Şcoala de Salvamont din Alpii Bavarezi. Totodată, Bruno Adamcsek este autor, între anii 1984 şi 2005, a peste 20 de premiere de  escaladă.

DSC00834

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane