Evenimente cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Cu ocazia zilei de 1 decembrie in orașul nostru au fost organizate o serie de evenimente.

Primul eveniment organizat a fost miercuri 28 noiembrie 2012 la orele 16:00 în sala de spectacole a hotelului Dacia din Baile Herculane când a avut loc spectacolul ”Așa-i Românul” , cu ocazia zilei naționale a tuturor românilor.Au participat ansambluri de dans popular din Otelu Rosu, Baia de Aramă ,Bozovici  și Băile Herculane.

Spectacolul are loc în cadrul proiectului educațional ”Între tradiție și actualitate – mândria de a fi român”.

Organizatori: Liceul Hercules și Primăria Băile Herculane .

2.        Seria evenimentelor a continuat cu  „Ai cu alai. Alaiul usturoiului”, în cadrul unui proiect educaţional iniţiat de un grup de profesori şi elevi de la Liceul „Hercules” din localitate, coordonat de către d-na prof. Despina Bălteanu.

Manifestarea intrată deja în calendarul evenimentelor ce se desfăşoară la Băile Herculane început la ora 16,00 în zona Parcul Vicol (UGSR), de unde elevii îmbrăcaţi în diverse costume au pornit   „Alaiul usturoiului” spre Pensiunea Safrane. Pe traseu, elevii au  împărţi usturoi şi reţete cu leacuri bazate pe usturoi  celor pe care i-au  întâlni.

La Pensiunea Safrane a  avut  loc o şezătoare încheiată cu un foc de tabără.Această acţiune se desfăşoară în fiecare an, în ajunul sfântului Andrei.

3   .Manifestațiile au culminat sâmbătă 1 Decembrie în sala  Polivalenta “Duicu Alexandru” din statiunea Baile Herculane cu  intrecerile Cupei Romaniei la kickboxing k1, competitie dedicata memoriei acestui campion, disparut la doar 18 ani, in urma unui meci de gala k1.

Organizat de catre clubul sportiv Cosei Kombat Gym, evenimentul a debutat  la ora 13:00 cu un concurs intercluburi adresat sportivilor debutanti, urmat, de la ora 18:00, de cel rezervat avansatilor.

Cupa Romaniei la kickboxing a adunat luptatori si luptatoare de la cluburi din intreaga tara, care s-au  confruntat in cadrul categoriilor sperante (8-9 ani), copii (10-11 ani), cadeti (12-13 ani), juniori (14-15 ani), tineret (16-17 ani) si seniori (peste 18 ani).

Cei mai buni concurenti au fost  recompensati cu trofee, diplome, medalii si tricouri inscriptionate „Cupa Romaniei”.

 

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.