Evenimente cu ocazia zilei de 1 iunie

În oraşul nostru cu ocazia zilei de 1 Iunie au loc o serie de evenimente:

Hercules Maraton  Editia a 4-a , organizat de Alternative Timişoara .Maratonul ,cea mai cunoscută competiţie outdoor de alergare montană din vestul ţării va aduna la start sportivi de performanţă dar şi amatori, criteriul principal de participare fiind vârsta, care trebuie să fie peste 18 ani la maraton.La eveniment s-au înscris deja aproape 300 de persoane care vin din toată ţara.

Traseele sunt cele cunoscute: maraton (45km, 2300m dif nivel, timp limita 10h, 6+1 puncte de alimentare) si semi-maraton (21km, 1000m dif nivel, timp limita 5h, 3+1 puncte de alimentare).

maraton_baile_herculane_2013_1367565162

“Maratonul se desfăşoară in Munţii Cernei pe un traseu ce face ocolul Arjanei (1512m), cel mai pitoresc vârf din zonă. Este un traseu montan pe poteci turistice, ciobăneşti, drumuri forestiere şi drumuri de căruţă de-ale localnicilor. Startul şi sosirea sunt în Valea Cernei, traseul traversează de două ori creasta muntiilor Cernei, ajunge dincolo de creastă în satul Bogaltin, străbate împrejurimile pitoreşti ale cătunelor de munte: Dobraia, Poiana Lunga, Inelet, Cracul Mare, Prisacina. Traseul oferă panorame deosebite asupra văii Cernei, a abrupturilor calcaroase ale Munţilor Mehedinţi şi  impresionantei despicături a Cheilor Prisacinei”, sursa  alternativetm.ro.

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite.Cu ocazia acestei zile şi în staţiunea de pe Cerna au loc festivităţi prin care se urmăreşte latura sportivă.

 

 

 

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.