Festivalul Naţional de Interpretarea Vocală „Mariana Drăghicescu” ediţia a XI-a

m_draghicescu_2013Festivalul Naţional de Interpretarea Vocală „Mariana Drăghicescu”, ediţia a XI-a, se va desfăşura în perioada 26-29 septembrie 2013 , la Timişoara şi la Băile Herculane.

Preselecţia interpreţilor va avea loc joi, 26 septembrie, de la ora 11, la Centrul de Cultură şi Artă din Timişoara, iar concursul va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 18, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara.Concursul din sala Capitol va fi precedat, de la ora 17, de un spectacol intitulat „Mariana Drăghicescu – amprentă peste timp”.

Gala laureaţilor va avea loc duminică, 29 septembrie, de la ora 16, în Parcul Vicol din Băile Herculane. Marele Premiu „Mariana Drăghicescu” este în valoare de 2.500 de lei. Se vor mai acorda premii şi menţiuni cu valori cuprinse între 1500 şi 500 de lei.

Festivalul – concurs, destinat soliştilor vocali cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani, este organizat de Asociaţia culturală „Mariana Drăghicescu” – preşedinte Felicia Stoian, cu sprijinul Consiliilor Judeţene Timiş şi Caraş-Severin, al Primăriei Timişoara, având ca parteneri Centrul de Cultură şi Artă Timiş – Ansamblul Banatul, Filarmonica Banatul, Primăria Reşiţa şi Primăria Băile Herculane.

 

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane