Institutul de Fizioterapie Integrativă îşi continuă activitatea la Băile Herculane

Institutul de Fizioterapie Integrativ condus de profesorul Ion Gruia, îşi continuă activitatea la Băile Herculane

În perioada 18 – 22 iunie, a.c., la Hotelul Internaţional din Băile Herculane se va desfăşura cel de-al doilea nivel al cursului de Osteopatie craniosacrală în cadrul Institutului de Fizioterapie Integrativă condus de profesorul Ion Gruia.

Prof. Udo Blum, fizioterapeut formator la Rudolf Merkel Schule für Craniosacrale Osteopatie din Elveţia, va susţine orele de pregătire teoretică şi practică a celor 10 cursanţi veniţi din Bucureşti, Iaşi, Drobeta – Turnu – Severin.

După desfăşurarea, anul trecut, a primelor două cursuri, de Masaj ritmic şi Hidroterapie, a urmat, în aprilie 2014, primul nivel al cursului de Osteopatie craniosacrală, urmat, în zilele ce urmează, de cel de-al doilea nivel.

Aplicarea conceptului de fizioterapie integrativă la Băile Herculane, în premieră nu numai pentru România, va însemna lansarea staţiunii de pe Valea Cernei, în rândul centrelor de formare de nivel european.

În acelaşi timp, prin implementarea proiectului, staţiunea Băile Herculane cu o tradiţie balneară de aproape două milenii, va oferi o gamă de proceduri noi, prin care va deveni posibilă tratarea unei palete mult mai largi de afecţiuni. Astfel, un nou segment de turişti străini şi români va avea posibilitatea să beneficieze de procedurile terapeutice aplicate de prof. Ion Gruia şi echipa sa, care să potenţeze efectele curative recunoscute ale apelor termale de pe Valea Cernei.

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane