Prinţul Charles ambasadorul Băilor Herculane ?

Devenit cel mai celebru şi important promotor al frumuseţilor ţării noastre peste hotare după vacanţele petrecute în Transilvania, Prinţul Charles va continua să facă reclamă şi altor zone ale României.

Printre acestea numărându-se şi staţiunea de pe Valea Cernei. ,,Sunt trei zone majore despre care credem că nu sunt valorizate şi care ar putea constitui o sursă majoră de venit pentru România: izvoarele termale din Băile Herculane, care a fost odată cea mai vestită staţiune termală din Europa, Delta Dunării, care este «fluviul Amazon» al Europei, dar şi pădurile şi peisajele medievale, satele saşilor şi locuri precum Sighişoara”,

În trilogia Wild Carpathia, Prinţul Charles vorbeşte despre tot ce are mai frumos România, în aceste zile prezentatorul şi regizorul aflându-se în ţara noastră pentru a stabili următoarele zone şi obiective ce vor fi promovate în întreaga lume. ,,Prinţul este absolut îndrăgostit de peisajele tradiţionale, pasionat de arhitectură, de vestigii şi cultură şi vede că unele locuri din România, în special din Transilvania, arată aşa cum era Marea Britanie acum sute de ani, pe vremea lui Shakespeare”, a mai spus Charlie Ottley.(prezentator Wild Carpathia).

DSCF28252-300x225

Echipa Travel Channel  a vizitat  Herculanele in luna septembrie 2012. Însoţiţi de către Dorin Bălteanu, autorul lucrării „Herculane – Arc peste timp“ si Radoi Ilie cunoscut ghid local si promoter in turismul montan ,  oaspeţii englezi au vizitat şi filmat atât obiective din Băile Herculane (băile romane şi cele austriece, centrul istoric al staţiunii sau diferite hoteluri), cât şi din zonă (7 izvoare, Gropane, morile de pe Valea Rudăriei şi defileul Dunării). Nu a scapat filmata și vizitată nici zona Cazanelor Dunării.Documentarul in care va fi inclus și Băile Herculane urmează să fie difuzat în 120 de șări , cu traducere în 20 de limbi.

foto: inpolitics.ro

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.