Elena Udrea, la prima sa vizită în calitate de ministru în staţiunea Băile Herculane

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a aflat vineri după amiază în staţiunea Băile Herculane, unde s-a întâlnit cu zeci de agenţi economici din domeniul turismului.

Cu acest prilej, au fost expuse problemele cu care se confruntă investitorii din acest domeniu. Printre altele, agenţii economici au solicitat sprijinul MDRT începând cu suportul financiar din partea statului până la schimbarea cadrului legislativ, de la scutirea de accize pentru combustibil până la relaxarea condiţiilor de clasificare a pensiunilor şi hotelurilor.

Ministrul Turismului a precizat că pentru ca staţiunea Băile Herculane să redevină ceea ce a fost odată este nevoie de o strategie şi un plan urbanistic bine puse la punct.

“Vor veni bani pentru staţiunea Băile Herculane. Am căutat cadrul legislativ pentru a putea acţiona în acest sens. Prin urmare vom asigura bani atât pentru anul viitor, cât şi pentru 2012. Derulăm o serie de proiecte ale Primăriei Băile Herculane, inclusiv cele de igienizare a faţadelor, clădirilor de patrimoniu sau cele pentru intrarea staţiunii în circuitul turistic de sănătate de calitate”, a precizat Elena Udrea.

Agenţii economici din Băile Herculane s-au arătat încrezători după discuţiile purtate cu Elena Udrea, aceasta fiind chiar comparată cu împărăteasa Sissi a Austriei.

“După vizita împărătesei Sissi în staţiunea Băile Herculane în 1888 s-au realizat 45 kilometri de alei pietonale. Sper să fie la fel de importantă şi de prolifică şi vizita doamnei ministru pentru ridicarea calităţii vieţii în staţiune”, a declarat Petru Silaşi, unul dintre agenţii economici.

sursa AGERPRES