Spectacol de lumină în noaptea de Înviere

DSC_0108
DSC_0038

Sărbătorile Pascale au avut un farmec aparte în staţiunea de pe Valea Cernei, acolo unde administraţia locală reuşeşte tot mai des să impresioneze plăcut turiştii care încep să revină la Băile Herculane.

Parcul din centrul istoric al staţiunii milenare a fost decorat special pentru noaptea de Înviere, lucru apreciat de toţi cei care au ales să petreacă Paştele pe malul Cernei. Câteva zeci de torţe aprinse au pus într-o altfel de lumină impunătoarele clădiri care se bucură în momentul de faţă de ample lucrări de reabilitare. Foişorul din faţa cazinoului a fost decorat cu flori, aici fiind locul în care s-a oficiat slujba. În prealabil, câteva sute de oameni s-au îngrămădit în biserica şi curtea lăcaşului de cult din imediata vecinătate a hotelului Cerna. ,,E pentru prima dată când am prins Paştele la Herculane, dar sunt de-a dreptul încântată de ceea ce am văzut. A fost foarte frumos aranjat parcul în care s-a ţinut slujba. Am simţit că e o mare sărbătoare”, ne-a mărturisit Dana Toma, o turistă din judeţul Alba. ,,Am fost vara trecută la Rugă, s-a văzut că se poate. Acum ne-am simţit foarte bine, primăria a avut o idee excelentă cu acele torţe şi cu aranjamentele florale”, a spus şi Dumitru Poplicean, din Caransebeş.

Membrii MISA au marcat Învierea Domnului în manieră proprie, pe Platoul Coronini. De remarcat că totul s-a desfăşurat în condiţii civilizate. Ştefan Radu, comandantul Poliţiei Băile Herculane, a confirmat faptul că nu s-au înregistrat evenimente neplăcute. Echipele mixte formate din poliţişti şi jandarmi au fost în permanenţă pe străzile din staţiune, dar nu au fost solicitate în cazuri deosebite.

sursa : http://expressdebanat.ro

Autor: Primăria Băile-Herculane

Primăria Băile-Herculane

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.