Staţiunea Băile Herculane va beneficia de investiţii de peste 180 mil. lei, din fonduri europene

Băile Herculane va beneficia de investiţii de peste 180 mil. lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea unor străzi, construirea unui patinoar artifical, a unei săli de sport, a unui bazin de înot şi a trei blocuri sociale de apartamente, a declarat pentru NewsIn primarul Nicuşor Vasilescu.

„Strategia de dezvoltare a oraşului pentru viitorul apropiat a fost deja demarată. Sursa principală de finanţare o constituie fondurile europene. Valoarea proiectelor depuse şi aprobate, sau aflate în diverse faze de verificare şi aprobare, se ridică la aproximativ 185 milioane lei. Consiliul Local al oraşului Băile Herculane are prevăzute în buget sumele reprezentând cofinanţarea administraţiei locale la bugetul acestor proiecte”, a declarat Agenţiei NewsIn primarul oraşului-staţiune Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

Acesta a mai spus că în oraş va fi construită o sală de sport şi un bazin de înot în valoarea de 50 milioane lei, trei blocuri ANL cu câte 36 de apartamente fiecare, de 120 milioane lei (pentru fiecare bloc, sunt necesare investiţii de câte 40 milioane lei), un patinoar artificial nou de 2,5 milioane lei, precum şi o grădiniţă de copii cu creşă, în valoare de 4,2 milioane lei, toate acestea prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Unul dintre blocurile ANL a fost dat deja în folosinţă, altul se află în construcţie, iar lucrările pentru cel de-al treilea bloc de apartamente vor demara în 2010, spun reprezentanţii primăriei.

Totodată, Căminul cultural din cartierul Pecinisca al oraşului a fost reabilitat şi dotat cu 3,1 milioane lei, lucrări ce se finalizează în septembrie, iar alte 3,3 milioane lei vor fi investite în construirea unui pod rutier nou în staţiune, a explicat primarul Nicuşor Vasilescu.

Acesta a adăugat că, în zilele următoare, va fi inaugurat Clubul Pensionarilor, pentru ale cărui lucrări s-a investit un milion lei, din bugetul local.

De asemenea, banii urmează să fie investiţi şi în reabilitarea infrastructurii rutiere a oraşului şi întreţinerea parcurilor şi a spaţiilor verzi.

Populaţia staţiunii Băile Herculane este de circa 6.200 locuitori, iar în perioada de vârf a sezonului turistic, aceasta depăşeşte 11.000.

sursa Newsin

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.